8 Temmuz 2011 Cuma

‘Zulümhane’ ayın kitabı

Mustafa Balbay’ın cezaevinde yazdığı kitabı “PEN”in Haziran ayı ödülünü aldı.
Dünya Yazarlar Birliği PEN Türkiye Merkezi, Mustafa Balbay’ın Cumhuriyet Yayınları’ndan çıkan “Zulümhane” kitabını “ayın kitabı” seçti.
Dünya Yazarlar Birliği PEN Türkiye Merkezi, “Haziran 2011 Ayın Kitabı” olarak, halen Silivri Cezaevi’nde süren tutuklu olarak yargılanan Mustafa Balbay’ın kaleme aldığı “Zulümhane”yi seçti. PEN Türkiye Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’deki faşizan düzen ve uygulamaların kınanarak, parlamentonun, seçim sonuçlarını yansıtması gerektiğine dikkat çekildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Ülkemizdeki faşizan düzenleme ve uygulamaları kınıyor, parlamentonun seçim sonuçlarını yansıtabilmesi için gerekli değişikliklerin yapılmasını talep ediyoruz. Demokratikleşme için gereken adımların atılmasına tutuklu aydınların derhal tahliyesi ile başlanabilir, başlanmalıdır.”
Dünya Yazarlar Birliği PEN’in Türkiye’deki üyelerinden dördünün uzun zamandır tutuklu olduğunun anımsatıldığı açıklamada ayrıca, “Üyemiz Muharrem Erbey, KCK davası bağlamında iki yıldır Diyarbakır’da hapistedir. Son aylarda davetimiz üzerine üyemiz olmalarından kıvanç duyduğumuz Nedim Şener, Ahmet Şık ve Mustafa Balbay’ın Silivri’deki tutuklulukları da bir skandaldır” ifadelerine yer verildi.

                 http://www.rafrafkitap.com/kitap/silivri-toplama-kampi-zulumhane-p3625.html

                                                                                                                  Kaynak: Cumhuriyet Kitap

2 yorum:

  1. güzel bir kitap,en kısa zamanda okumak üzere arşivime kaydettim...mutlu bayramlar...

    YanıtlaSil
  2. cumhuriyet bayramınızı kutlar,nice bayramlara diyerek sevgilerimi yolluyorum...

    YanıtlaSil